Opleiding osteopathie jaar 1, 2 & 3: Structurele jaar 1, 2 & 3

Structurele therapie is in essentie een 'manuele therapie'. De osteopaat gebruikt én voor het onderzoek, én voor de behandeling alleen zijn handen. Daarmee wordt elk bewegingsverlies in het lichaam opgespoord en behandeld.

Meer informatie over deze opleiding Inschrijven voor deze module

Opleiding osteopathie jaar 4 & 5: 1e en 2e jaar Cranio-viscerale

Dit opleidingsjaar is een combinatie van 2 osteopathische pijlers, de viscerale en de craniale pijler. Deze 2 pijlers worden geïntegreerd gegeven in je lessenpakket en gespreid over 2 opleidingsjaren: cranio-viscerale 1 & 2.

De viscerale pijler is in het holistisch concept van de osteopathie de bestudering en de behandeling van de organen en ingewanden met hun specifieke ophang- en steunsystemen (fasciae) in het menselijk lichaam.

De craniale pijler is een behandeling van en via de schedel met een invloed op de schedel zelf en op alle gerelateerde weefsels. Het is een behandeling van structuren en functies met een uitwerking op diverse weefsels over het gehele lichaam.

Meer informatie over deze opleiding Inschrijven voor deze opleiding

Opleiding osteopathie jaar 6: Coördinatiejaar

Hier worden alle technieken, waarmee de therapeut reeds dagelijks werkt, herhaald en nog verder uitgediept. Veel aandacht gaat uit naar de coördinatie tussen de verschillende hierboven vermelde therapievormen.

De rode draad door dit 6e opleidingsjaar is de coördinatie tussen de 3 osteopathische pijlers, door de didactische scheiding tussen de structurele en cranio-viscerale pijlers te laten vervagen en tot 1 holistisch geheel te komen van osteopathiesch denken en handelen.

Inschrijven voor deze opleiding Meer informatie over deze opleiding

Post-graduaat

De noodzaak van blijvende navorming hoeft geen betoog. FICO organiseert hiervoor een aantal extra opleidingen van hoge kwaliteit.

Meer informatie en kalender Inschrijven voor een post-graduaat

Je opleiding op maat

In de opleiding osteopathie, kan je de 6 lesjaren jaar per jaar volgen of je kan 2 keer een cumul volgen. Zodoende kan je de opleiding osteopathie inkorten naar 4 jaar.

Zo kom je met vooropleiding kine- of fysiotherapie, arts of een gelijkgesteld diploma tot een osteopathie opleiding in 4 jaar:

  1. Opleiding osteopathie jaar 1 (Structurele 1) & Opleiding osteopathie jaar 4 (Cranioviscerale 1)
  2. Opleiding osteopathie jaar 2 (Structurele 2) & Opleiding osteopathie jaar 5 (Cranioviscerale 2)
  3. Opleiding osteopathie jaar 1 (Structurele 3)
  4. Opleiding osteopathie jaar 6 (Coordinatie jaar)

Je kan jaar 4 en jaar 5 zowel combineren met jaar 1,2 als 3. Zo kan je opteren voor:

1e jaar + 4e jaar / 2e jaar + 5e jaar / 3e jaar / 6e jaar of

1e jaar / 2e jaar + 4e jaar/ 3e jaar + 5e jaar / 6e jaar of

1e jaar + 4e jaar / 2e jaar/ 3e jaar + 5e jaar / 6e jaar.

Uiteraard kan je je lesjaren ook jaar per jaar volgen of een sabbat jaar inlassen (gezins uitbreiding, bouwen,...). Fico is volwassenen onderwijs.

Op deze manier wordt een uniek opleidingslandschap gecreëerd en volg je je opleiding op je eigen tempo in functie van je individuele situatie. Fico is maatwerk.


Financieel

2990€ per module van een jaar
590€ voorschot
50% van uw opleiding terugbetaalt door de Vlaamse overheid indien u zelfstandig bent en in Vlaanderen woont

Meer informatie Stappenplan KMO protefeuille downloaden